У ДТЕК назвали умови та терміни повернення до стабілізаційних відключень

Українські енергетики роблять усе можливе для того, аби відновити українську енергосистему, яку пошкодили окупанти. У ДТЕК спрогнозували коли та за яких умов будуть відновлені стабілізаційні відключення замість аварійних.

Про це повідомляє 24канал.

Дмитро Сахарук пояснив, що зараз в Україні здебільшого уже діють графіки планових відключень, однак у випадку нестачі потужностей, вводять аварійні. Наприклад, 3 грудня аварійні відключення тривають у Києві та Київській, Дніпропетровській та Одеській областях. 

Аварійні відключення можна припинити за умови, що в енергомережі буде достатньо генеруючих потужностей, що дасть можливість перейти виключно до стабілізаційних відключень. 

Головна умова для цього – відсутність нових обстрілів з боку ворога. 

Якщо не буде нових обстрілів, то, я думаю, що це питання тижнів, коли в нас буде можливість повністю відновити ту генерацію, яка була пошкоджена під час обстрілів минулого тижня,
– наголосив Сахарук.
 

Однак, на жаль, мова про повне відновлення енергосистеми поки не йде. Тобто найоптимістичніший сценарій – відновлення енергосистеми до такого рівня, щоб у всіх регіонах застосовували виключно стабілізаційні відключення згідно з графіками. Таким чином вимкнення електроенергії можна буде зробити передбачуваним і люди зможуть планувати свій час та свої справи.
 

Читайте також