У Дубні в роботу запущено 3 когенераційні установки

Усі міські котельні Дубна підсилені потужними когенераційними установками.

Як зауважують у пресслужбі Дубенської РДА, це дозволить безперебійно забезпечувати теплопостачання навіть в умовах блекаутів.

Когенераційна установка – високотехнологічна генерувальна система, що поєднує в собі електрогенератори та теплові котли. Споживаючи газ, така установка виробляє одночасно теплову й електричну енергію.

Як зауважують у повідомленні, на міських комунальних котельнях, які в підпорядкуванні КП «Дубнокомуненергія», поряд із газовими встановлені твердопаливні котли необхідної потужності. Відтак є ресурс для вироблення та подавання споживачам тепла відповідно до температурного графіка.

Нині в роботу запущено три когенераційні установки виробництва «Viesnann» (Німеччина) та «Cento» (Чехія), сумарною потужністю 700 кВт електроенергії та 1200 кВт теплової енергії за годину. Коефіцієнт корисної дії цього обладнання досягає 95%.

Устаткування підприємство отримало безоплатно в рамках Проєкту енергетичної безпеки завдяки співпраці з USAID - Агентством США з міжнародного розвитку. Отож, як наголошують у Дубенській РДА, на тариф такі зміни не вплинуть.

"Під час можливих надзвичайних ситуацій та відключень електроенергії матимемо своє стабільне електрозабезпечення, – розповів директор КП «Дубнокомуненергія» Петро Рухер. – Потужності установок цілком достатньо для стабільної подачі тепла споживачам у необхідних обсягах та належної якості".

Читайте також