У Дубні відбулася зустріч прокурорів зі школярами

ДІАЛОГ: ПРОКУРОРИ ЗУСТРІЛИСЯ З УЧНЯМИ ДУБЕНСЬКИХ ШКІЛ

 

Прокурори Дубенської місцевої прокуратури упродовж січня-лютого 2018 року відвідали ряд місцевих та районних навчальних закладів, де провели планові навчання серед школярів.

Такі зустрічі відбулися з учнями 8-11 класів у Дубенському НВК школа-гімназія N2, ЗОШ N3 та у Квітневській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Заступник керівника Дубенської місцевої прокуратури Віталій Місюк та прокурор цієї прокуратури Назар Ганзілевський ознайомили дітей з діяльністю органів прокуратури. У доступній для школярів формі розповіли про особливості професії прокурора, функції та завдання прокуратури в умовах сьогодення. Особливу увагу прокурори приділили розповіді про види правової відповідальності, причини та наслідки притягнення неповнолітніх громадян до різних видів покарань. Також прокурори ознайомили школярів із правами та обов'язками громадян і дітей, що передбачені законодавством України, зокрема Конституцією, а також нормами міжнародного права.

Підлітки проявили інтерес до ініціативи прокурорів щодо організації подібних зустрічей, задавали багато питань, як з приводу побутових ситуацій, так і щодо можливості працювати у майбутньому в прокуратурі.  

Прокурори на наглядних прикладах розповіли, як можуть призвести до різноманітних девіацій правової свідомості людини негативні відеоролики та інформація мультимедійного контенту в соціальних мережах, і порадили дітям більше уваги приділяти особистому спілкуванні з друзями та рідними, читати цікаву літературу, гарно вчитись та робити корисне для суспільства. 

Слід зазначити, що проведення подібних заходів є важливим для дітей саме у період формування їхньої правосвідомості. Мета таких зустрічей – встановлення діалогу між дітьми та правоохоронцями, роз’яснення підростаючому поколінню важливості дотримання закону, що в майбутньому допоможе запобігти потенційним правопорушенням та сприятиме ефективному та взаємовигідному суспільному співжиттю в Україні. 

Подібні зустрічі із школярами прокурори планують проводити систематично. 

За інформацію Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також