У Дубні міжнародна організація відремонтує гуртожиток, де нині живуть студенти та ВПО

На Рівненщині гуртожиток Дубенського коледжу культури і мистецтв планують відремонтувати за підтримки міжнародної організації. Наразі там, окрім студентів, проживають вимушені переселенці.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА

Заступниця голови ОДА Людмила Шатковська розповідає, що заклад нині є зручним для проживання ВПО: 

«Заклад є місцем компактного проживання ВПО. Тому за дорученням начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, досягнуто домовленостей із представниками Офісу ООН щодо ремонту приміщення. Важливо, що після проведених робіт у закладі можна буде створити додаткові місця для проживання».

Наразі у планах проєкту хочуть змінити частину вікон, встановити кухонне обладнання та зробити косметичний ремонт коридорів і кімнат.

Окрім того, за словами працівниці Агенції у справах біженців ООН Катерини Топалової, у планах міжнародної організації відремонтувати частину першого поверху Клеванської лікарні. Приміщення наразі не використовується, а після ремонту там можна буде розмістити людей.

Нагадаємо, на сьогодні в області офіційно проживає майже 47 тисяч переселенців. Більшість з них належать до маломобільних категорій – сім’ї з дітьми, люди похилого віку та з інвалідністю.

 

Читайте також