У Гальбині сьогодні поставлять ще 100 мотопомп, - депутат Рівненської обласної ради розповів про новий тариф для "бурштинщиків"

фото - Фейсбук

Депутат Рівненської обласної ради під Радикальної партії Ляшка, екс-голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук на своїй сторінці у Facebook попереджає про незаконний видобуток бурштину.

Він пише, що сьогодні ввечері ще 100 мотопомп мають виставити в урочищі Гальбин Сарненського району для нелегального видобутку бурштину. Також депутат повідомляє, що зросла так звана вартість квитка для бурштинщиків - з 800 доларів до 1100.

"На сьогодні мені достеменно відомо, що деякі діячі підбурюють місцевих жителів та інших чорних копачів, щоб 10 березня, о 19.00, знову мінімум 100 мотопомп вийшли на нелегальну роботу на цілу ніч в урочищі Гальбин Сарненського району.

Вартість квитка вже складатиме не 800 доларів, як це було раніше, а 1100 доларів. Як бачимо, в деяких людей апетит нестримно зростає! Я впевнений, що правоохоронні органи та чесні офіцери, які там працюють, не дозволять втілити у життя ці плани, а згодом - знайдуть усіх тих лідерів, які збагачувались у незаконний спосіб. 

У відповідь на звернення Рівненської обласної ради та мої неодноразові звернення до вищого керівництва держави на сьогодні маємо однозначну та чітку їхню позицію: допомогти навести порядок в урочищі Гальбин Сарненського району та з допомогою поліції і Національної Гвардії України локалізувати «махновщину» та той незаконний бурштиновий бізнес, який ці махновці розвели. Адже їм це приносить багатомільйонні прибутки в іноземній валюті, а державі та нашій області натомість - знищення природи та позбавлення запасів корисних копалин, якими мають користуватись у легальний спосіб ще багато майбутніх поколінь.". - йдеться у повідомленні Володимира КОВАЛЬЧУКА.

Читайте також