У громаді на Рівненщині екоінспектори помітили підпал сухостою під час рейду

Під час рейдових заходів на території Деражненської ТГ на Рівненщині виявлено низку порушень природоохоронного законодавства.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища з настанням періоду теплої та сухої погоди постійно проводяться рейдові перевірки на території Рівненської області.

Так, 22.03.2024 р. під час проведення рейдових заходів на території Деражненської територіальної громади Рівненського району було виявлено факт випалювання сухої рослинності поблизу населеного пункту с.Ганнівка.

Завдяки вчасному виявленню та оперативній локалізації пожежі працівниками ДЕІ Поліського округу значної шкоди вдалося уникнути. Зазначене порушення скоєне невстановленою особою.

В ході проведення обстежень водойм на території вказаної громади виявлено громадян, що проводили вилов риби. З ними проведено профілактичні бесіди щодо недопущення вилову риби під час нересту та діючої заборони. Наголошено про міру відповідальності за вилов щуки в період з 15 лютого по 1 квітня 2024 р. на всіх водоймах області.

Також встановлені факти порушення природоохоронного законодавства, а саме знаходження рибалок із забороненими знаряддями вилову на березі водойм.

За вказаними фактами порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.85 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.