У громаді на Рівненщині родинам полеглих Героїв вручили їхні ордени "За мужність"

На Сарненщині родинам загиблих Воїнів вручили їхні посмертні ордени.

Про це повідомили в Сарненській міськраді.

За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку, згідно з Указом Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили чотирьох військовослужбовців громади.

Солдат Городнюк Сергій Володимирович народився 28 грудня 1973 року в місті Сарни. Сергій був добрим, увічливим, вихованим, комунікабельним. 6 липня 2023 року Захисник пішов на службу добровольцем, проходив її на посаді солдата військової частини А1008, 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. На жаль, Воїн загинув 1 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку. У Героя залишилися дружина, син і дві доньки.

Солдат Кошляк Олег Іванович народився 16 листопада 1988 року в багатодітній сім?ї в селі Корост, де і проживав. До лав ЗСУ мобілізувався у вересні 2022 року, служив стрільцем-санітаром у 14-ій окремій механізованій бригаді військової частини A1008. Воїн загинув 13 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в Харківській області. Чоловіка також було нагороджено орденом Князівський хрест Героя "На віки в строю" (посмертно). У Героя залишилися батьки, брати й сестри.

Молодший сержант Сафонік Андрій Леонідович народився 2 грудня 1972 року в селі Городець у багатодітній сім?ї. Чоловік був призваний до лав ЗСУ наприкінці травня 2023 року. Службу проходив у 10-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». На жаль, Воїн загинув 8 серпня 2023 року в Донецької області під час виконання бойового завдання. У Героя залишилися дружина, дві доньки, сестри та брат.

Старший солдат Мартинчук Олександр Олександрович народився 9 лютого 1999 року. Житель міста Сарни. Мав душу патріота, тому не сумнівався й не роздумував, а пішов захищати свою країну як справжній чоловік. Служив у 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді на посаді механіка-водія, брав участь у деокупації Херсонської області. На жаль, 12 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в Херсонській області Герой загинув. Про смерть Олександра рідні дізналися майже через вісім місяців, бо вважався зниклим безвісти. Судом визнаний загиблим.