У громаді на Рівненщині відкрили добровільну пожежну частину

Учора в селі Устя Корецької громади відбулося урочисте відкриття добровільної пожежної частини.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської РДА.

Її створення стало можливим завдяки сприяння партнерів і друзів із Республіки Польщі та Сполучених Штатів Америки, адже вони допомогли із пожежною машиною та обладнанням.

Члени пожежного формування «Устянські вогнеборці» пройшли відповідне навчання. Вони зможуть оперативно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації, що можуть трапитися на території Корецької громади. Вогнеборці з Усті також обслуговуватимуть і надаватимуть допомогу Соснівській громаді у випадку пожежі.

«За рік активні громадяни Корецької громади змогли зорганізуватися у громадську організацію, пройти навчання у ДСНС й отримали посвідчення, залучити партнерів, які допомогли із устаткуванням та стати на захист своєї громади. Бажаю «Устянським вогнеборцям», щоб надзвичайних ситуацій в них було якомога менше!», - звернувся в.о. голови Рівненської РДА – Рівненської РВА Володимир Леонов.

Як додають наприкінці, до сьогоднішнього дня в Рівненському районі функціював 31 пожежно-рятувальний підрозділ: 26 місцевих пожежних охорон і 5 добровільних пожежних команд.