У громаді поблизу Рівного на честь полеглих Героїв відкрили інтерактивний меморіал

У Білокриницькій громаді 4 жовтня відкрили Алею Слави Героям та інтерактивний меморіал "Електронна книга пам'яті.

Про це повідомили в Білокриницькій сільській раді.

Як зауважують у повідомленні, Алея Слави Героям — місце, де кожен може віддати шану полеглим землякам, а інтерактивний меморіал "Електронна книга пам’яті" — це місце, де оживають історії героїв. Він зберігає спогади про їхні подвиги та життя, яке вони віддали заради нашого майбутнього. Створений у рамках проєкту "Не згасне світло, не зітруться імена". Крім героїв-односельчан, він також містить окремий розділ, присвячений героям Національної гвардії України, які загинули на території громади внаслідок ракетного удару 14 березня 2022 року.

До вшанування всіх полеглих Героїв громади і церемонії покладання квітів до Алеї героїв. долучилися й рівненські нацгвардійці.

«У цій книзі зібрана інформація на про загиблих героїв, світлини, спогади рідних і друзів. Сьогодні разом з членами родин загиблих вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання. Дякую всім, хто долучився до створення електронної книги пам’яті. Наша молодь та всі представники громади знатимуть та пам’ятатимуть про воїнів, які віддали життя за свободу і незалежність Батьківщини. Наші Герої – приклад мужності та любові до України», – зазначила голова Білокриницької ОТГ Тетяна Гончарук.

Серед історій героїв і прізвища 21 нацгвардійця, які загинули під час ракетного удару по телевежі в Антополі.

«Дякуємо жителям Білокриницької ОТГ за відкриття «Книги пам’яті», адже сьогодні, як ніколи, важливо розуміти, що Герої живуть доти, поки про них пам'ятають. Той страшний ранок ми не забудемоніколи, адже вмить обірвалось життя 21 нашого військовослужбовця. Шануємо і бережемо кожного! Слава Україні і героям її слава», – сказав заступник командира частини майор Ігор Полюга.

Проєкт "Не згасне світло, не зітруться імена" реалізовує Фундація ім. князів-благодійників Острозьких у співпраці з Білокриницькою сільрадою за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також