У її дім російські ракети прилітали чотири рази: у Львові рятують жінку з Авдіївки, яка постраждала від ворожого обстрілу

У Львові лікарі уже понад місяць рятують 34-річну Оксану з Авдіївки. Внаслідок ракетного обстрілу відірвало шматок кістки ноги. 

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Російські ракети прилітали в її дім чотири рази. "Прильоти" були в одне й те жсаме місце. 

Коли почався обстріл, 34-річна Оксана з чоловіком Станіславом були на подвір’ї. Ракети почали прилітати одна за одною. Подружжя впало на землю. Та, якщо чоловік вцілів, Оксану зачепило уламком. Поранену, він відніс дружину в дім. Друзі допомогли дістатися місцевої лікарні.

У жінки діагностували мінно-вибухову травму: багатоуламкове поранення правої гомілки з дефектами м'яких тканин та опіки обличчя. Лікували місяць, потім евакуаційним потягом доправили до лікарні Св. Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Тут до лікування Оксани долучилася мультидисциплінарна команда.

Спеціалісти відділення травматології та ортопедії Центру травми наклали апарат зовнішньої фіксації на ушкоджену ногу, лікарі Центру хірургії взялися доліковувати рани, а фахівці з реабілітації доєдналися, щоб поставити Оксану на ноги.

- В тому, що пацієнтка буде ходити, сумнівів у наших спеціалістів немає, - додають лікарі. 

В Оксани та Станіслава двоє синів: 11-річний Роман та 14-річний Кирило. Разом із сім’єю вони прагнуть повернутися додому і під завалами відшукати колекцію мініатюрних автомобілів синів.

Більше того хлопці вже розробляють проект відновлення власного дому, який зруйнували російські ракети, аби його відбудвати разом із з батьком. 

Читайте також