У Харкові в останню дорогу провели 41-річного Воїна з Володимирця

Захищаючи незалежність та територіальну цілісність України загинув військовослужбовець із Володимирця Тарас Миколайович Бойчук. 41-річний воїн виконував бойові завдання на Харківщині.

Про це повідомив Вараський міський голова Олександр Мензул.

Тарас Бойчук народився у Володимирці. Після народження його сім'я переїхала у Вараш. У 2000 році закінчив із відзнакою Вараський ліцей № 4. У Харківському університеті внутрішніх справ отримав вищу освіту. Після навчання повернувся до рідного міста Вараш, де працював у правоохоронних органах. Із часом одружився й переїхав до Харкова.

У 2020 році Тарас Бойчук пов’язав свій професійний шлях із Державним бюро розслідувань. Із березня 2021 року став частиною команди слідчих Територіального управління ДБР, розташованого у Краматорську.

Із перших днів повномасштабного вторгнення, не роздумуючи, чоловік пішов добровольцем на захист рідної країни. Спочатку служив у 127-ій окремій бригаді на посаді стрільця. Після проходження спеціального навчання був призначений до зенітно-ракетного артилерійського взводу на посаду стрільця-зенітника оператора ПЗРК. Виконував бойові завдання на кордоні Харківської області й у Бахмутському районі Донеччини.

Побратими, колеги по службі характеризували його як позитивну, доброзичливу, мудру людину та високопрофесійного спеціаліста.

Без батька залишилося двоє маленьких синів.

Тараса Бойчука поховали вчора на Алеї Слави в Харкові.