У Клевані перевіряли місця проживання переселенців

У Клевані перевірили два місця тимчасового проживання ВПО.

Про це повідомляють у представництві Уповановаженого ВРУ з прав людини. 

Вони знаходяться на базі гуртожитку Клеванського професійного ліцею та КНП «Клеванської лікарні ім. М. Вервеги» Рівненської обласної ради (травматологічне відділення).

Під час моніторингу з-поміж іншого зосередили увагу на питанні додержання прав внутрішньо переміщених осіб на належні умови проживання в місці тимчасового проживання.

Місця проживання переселенців знаходяться в межах доступної близькості до об’єктів соціальної інфраструктури. Під час візиту з’ясували, що ВПО проживають там безоплатно. В кімнатах проживає від 2 до 4 осіб, забезпечена приватність мешканців МТП.

На кожному поверсі розташовані санітарно - гігієнічні кімнати в достатній кількості.

МТП на базі КНП «Клеванської лікарні ім. М. Вервеги» розміщено на другому поверсі травматологічного відділення лікарні, у пішій доступності від МТП знаходиться магазин, аптека, відділення поштового зв’язку( все в межах 1 км).

ВПО проживають в кімнатах від 4 до 6 осіб, частково забезпечена приватність мешканців МТП, наявні кімнати, площа яких на 1 особу не відповідає нормам.

У межах візитів проведено два правопросвітницькі заходи, де ВПО були поінформовані про діяльність Уповноваженого, підстави і порядок звернення до Уповноваженого.

За результатами візитів підготовлено звіти з відповідними рекомендаціями.