У Костополі організатора наркоугрупування засудили до 10 років ув`язнення

На Рівненщині організатора злочинної групи, яка займалась виробництвом та продажем наркотиків, засудили до 10 років ув'язнення.

Про це інформують у Рівненській обласній прокуратурі.

У суді доведено, що 40-річний рівнянин, засуджений за умисне вбивство та звільнений умовно-достроково, задля власного швидкого і систематичного збагачення створив та очолив стійке організоване злочинне угруповання, яке «базувалося» у Дубровиці, і до складу якого він залучив сімох своїх знайомих.

Так, організатор здійснював керівництво групою, підшуковував приміщення для виготовлення метамфетаміну, розширював коло клієнтів, пригощаючи їх психотропами, а також розподіляв отриманий прибуток.

За час своєї незаконної діяльності рівнянин заробив на збуті психотропів понад пів мільйона гривень, а у ході слідства у нього також вилучили багатозарядний пістолет STALKER та бурштин.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю та переконував, що розкаюється.

Костопільський районний суд визнав чоловіка винним, та за сукупністю злочинів і приєднанням невідбутої частини покарання засудив його до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з доступом до наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів на 3 роки та з конфіскацією майна.

Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Читайте також