У Костополі перейменують 24 вулиці

У Костополі завершилося обговорення та збір пропозицій щодо перейменування вулиць Костополя, назви яких пов’язані з історичними та культурними діячами країни-агресора. Було подано понад 100 пропозицій.  Про це повідомляє Костопільська міська рада. 

Нагадаємо, що за дорученням Комісії з найменування та перейменування мікрорайонів, вулиць, провулків, площ, скверів та інших об’єктів на території Костопільської міської ради, відділ містобудування, архітектури та землеустрою провів відповідне опитування. Костопільчани мали змогу у затвердженому Комісією переліку обрати вулицю та подати свої пропозиції із невеличким обґрунтуванням.

У Костопільскьій міськрадлі опрацювали вищезазначені пропозиції, що надійшли з 27 червня по 11 липня 2022 року.  Перелік вулиць, які підлягають перейменуванню був сформований на попередньому засіданні комісії та оприлюднений на офіційному веб-сайті міської ради, в засобах масової інформації, в тому числі і в місцевій газеті.

Нові назви ще не обрали. За результатами розгляду, членами комісії було відібрано по 5 варіантів нової назви для кожної з вулиць. Наступним етапом буде голосування, в якому саме форматі можна буде висловити свою думку про нові назви: чи це буде голосування, чи якийсь інший спосіб – наразі не вирішено.

В процесі роботи також сформовано перелік вулиць, що будуть перейменовані в сільських населених пунктах Костопільської територіальної громади, а саме:

с.Великий Мидськ – вул.Колгоспна;

с.Осова – вул.8Березня;

с.Тростянець – вул.Першотравнева;

с.Комарівка – вул.Колгоспна;

с.Малий Мидськ – 8-го Березня;

с.Рудня – вул.Гагаріна;

с.Ледне – вул. Ватутіна;

с.Підлужне – вул. Першотравнева, вул.Жовтнева, вул.Комсомольська, вул.Кузнецова, вул.Гвардійська, вул./пров. Гагаріна;

с.Велика Любаша – Колгоспна;

с.Трубиці – вул. Колгоспна, вул.Партизанська, вул.Кузнецова;

с.Корчів’я – вул.Ватутіна, вул.Колгоспна, вул.Кузнецова;

с.Пісків – вул.Першотравнева;, вул.Колгоспна;

с.Яснобір – вул.Колгоспна;

с.Збуж – вул.8Березня;

с.Пеньків – вул.Жовтнева;

с.Мар’янівка – вул.Гагаріна;

с.Брюшків – вул.Ковпака.

Читайте також