У Костополі підприємці вийшли на акцію протесту

Близько 80 підприємців Костополя провели 16 вересня акцію протесту під стінами Костопільської райдержадміністрації з вимогою не запроваджувати касові апарати представниками малого бізнесу. Про це повідомляє Пропозиція онлайн.

Свою вимогу аргументували тим, що запровадження цієї новації потягне додаткові витрати, які в кінцевому підсумку ляжуть на покупців та користувачів послуг. Вони вважають, що у період після тривалого карантину, коли багато хто не працював і зазнав збитків, цей тягар стане непосильною ношею.

Голова Костопільської РДА Олександр Коваль прийняв звернення і пообіцяв посприяти, аби воно дійшло до Президента.

"Ми просимо скасувати це нововведення або принаймні відтермінувати його. Ми за те, аби зміни запроваджувати поступово, провести спочатку безкоштовні тренінги, надати програмне забезпечення тощо," - прокоментувала учасниця акції, адвокат Софія Больбіна.

З її слів, запровадження касових апаратів – це плюс 6500 гривень з кожної торговельної точки, а ще програмне забезпечення та обслуговування апаратів.

"За місяці карантину підприємці й без того платили оренду та податки, не одержуючи жодного доходу. У цих умовах покласти на них ще й витрати на касові апарати означає розчавити малий бізнес", - сказала також Софія Больбіна.

Для захисту своїх інтересів костопільські підприємці вирішили об’єднатися в громадську організацію. Стати її членами зголосилися близько сотні осіб. Зараз документи на створення ГО «Підприємці Костопільщини» перебувають на реєстрації. Очолив її Одіссей Сепіанов. Секретарем стала адвокат Софія Больбіна, яка займалася юридичним оформленням.

Читайте також