У Костополі, попри сніг та мороз, садять дерева сакури (ФОТО)

У Костополі, попри сніг та низьку температуру повітря, продовжується висадка дерев.

 Інформують в Управлінні інфораструктури Костопільської міської ради.

"Зимова посадка дерев останнім часом стає все більш популярною. Адже тільки таким способом можна садити рослини більшого розміру. Хтось скаже – сніг, а хтось – додаткова волога у грунті", - йдеться у повідомленні.

Комунальники зазначають, що з приходом осені всі життєві процеси сповільнюються, дерево переходить в стан спокою, занурюється в глибокий сон. Посадка допускається при температурі не нижче -15°.

В Управлінні повідомляють, що для зимової посадки саджанці треба брати в розпліднику - лише вони мають добре сформовану кореневу систему і спеціально підготовлений для зимової пересадки земляні коми. Для цього в розпліднику деревця ще влітку обкопують траншеєю і заповнюють її родючою землею. Потихеньку обрізані коріння відновлюються, і до осені дерево готове до пересадки. Його знову обкопують і залишають до промерзання, а взимку перевозять на нове місце і садять в заздалегідь підготовлену яму. Її розміри залежать від віку саджанця. Не забули і про добриво. Використовуватимуть комплексні добрива з повним набором макро- і мікроелементів, які погано розчиняються у воді. Вони насичують грунт поживними речовинами поступово і тому підходять для осінньо-зимового внесення.

Працівниками цеху зеленого господарства КП «Костопількомунсервіс» КМР розпочато роботи з висадки сакури, згідно проекту реконструкції території поряд бібліотеки.

Читайте також