У Костополі попрощаються з полеглим командиром відділення з Херсонщини

Завтра у Костополі прощатимуться із захисником Сергієм Швецовим. 

Про це повідомляють у пресслужбі Костопільської міськради. 

Сергій Швецов народився на Херсонщині у селі Щасливе 19 жовтня 1975 року. Навчався у місцевій школі, потім працював комбайнером. Разом з дружиною виховував сина та доньку. Мав трьох онуків.

У вересні 2022 року вони виїхали з окупації та оселилися в Костополі. На той час син вже воював. Сергій Швецов також не міг стояти осторонь і приєднався до лав ЗСУ. Він був командиром відділення і перед смертю врятував побратимів. «Відходьте, інакше ляжемо всі», – такими були його останні слова. Про це розповіли поранені побратими дружині воїна. Сергія тривалий час вважали зниклим безвісти. Рідні до останнього сподівалися, що він живий. Сергій Швецов загинув 28 вересня 2023 року поблизу с.Приютне Запорізької області.

Тетяна Швецова пригадує чоловіка вірним, справжнім другом, чуйним до людей:

«Він був дуже хорошою людиною, мав багато друзів і завжди усміхався. Коли я хворіла він мене підтримував і врятував від смерті, адже постійно був поруч. Я знаю дуже мало таких людей як Сергій»

24 березня у Костопільській громаді оголошено день жалоби. Похоронний кортеж в'їжджатиме в Костопіль об 11:30. Маршрут: вул. Рівненська – вул. Нова – вул. Коперніка – вул. Грушевського – вул. Степанська - вул. Крип'якевича. Далі відбудеться прощання біля будинку (вул. Крип'якевича, 16а)

13:00 – чин похорону у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. Пішою ходою воїна проведуть до майдану Т.Г. Шевченка, де відбудеться загальноміське прощання. Тіло полеглого захисника відправлять на кремацію, адже він хотів бути похованим на рідній Херсонщині.

Читайте також