У Костополі рівнянина оштрафували за розклеювання оголошень

Чоловіка, який мешкає в Рівному, оштрафували за розклеювання оголошень у Костополі.

Про це повідомляють у Костопільській міськраді.

Як зазначається, це були оголошення про надання допомоги людям із залежністю. Протокол, згідно з правилами, надіслали за місцем реєстрації порушника. Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Рівненської міської ради розглянула протокол й постановила оштрафувати порушника.

Був складений протокол за несанкціоноване розклеювання реклами концерту співачки, яка навесні приїздила з виступом у наше місто. Протокол надіслано за місцем реєстрації члена команди співачки, відповідального за оголошення.

Ще один розклеювач комерційних оголошень після зауваження працівника відділу інспекції з благоустрою - самостійно їх зняв. У такому випадку, протокол про порушення не складають.

«Згідно з правилами благоустрою Костопільської громади, на розміщення будь-якої зовнішньої реклами потрібно отримати дозвіл, навіть якщо реклама розміщена на власній ділянці чи балконі», - зазначив начальник відділу інспекції з благоустрою управління інфраструктури міськради Ігор Хомич.

Слід нагадати, що розклеювання оголошень в невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція встановлена у статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає штраф.

Для розміщення приватних оголошень чи афіш, доцільно користуватись відповідними дошками біля під’їздів багатоквартирних житлових будинків комунальної власності, газетами та соцмережами.

Читайте також