У Костополі відкриють пам`ятний знак на честь загиблих Героїв

Завтра у Костополі відкриють пам'ять знак на честь загиблих захисників. 

Про це повідомляють у спільноті Костопільщина 21 століття

Відкриття відбудеться на площі Грушевського. 

Як зазначається, гранітний камінь символізує місце закладення Меморіалу Слави, який відкриють після війни. Ініціатором його встановлення стала громадська організація родин Героїв Костопільщини «Ангели на щиті».

- З цією ідею ми звернулися у міську раду і одержали схвалення, - каже співзасновниця ГО Наталія Пруцкова, - Ми обговорили та погодили макет і кожне слово напису на плиті. А також і дату відкриття: друга річниця початку війни.

На гранітному камені висотою 2,8 метра уміщено тризуб і табличку з написом про те, що на цьому місці закладено Меморіал Слави. Внизу є QR-код сторінки сайту Костопільської міськради зі списком загиблих Героїв. Пам’ятний знак, його встановлення та всі опоряджувальні роботи оплачуватиме міська рада. Усе разом обійдеться у 285 тис. грн.

До 19 лютого на цьому місці на площі Грушевського стояв пам’ятний знак на честь Ніла Хасевича. Знак у вигляді каменя з табличкою встановили близько 20 років тому на місці поваленого раніше пам’ятника Леніну. Камінь був невеличкий і не вписувався в архітектурний ансамбль, розроблений колись під велику монументальну споруду. За згодою костопільчанина Олега Бернади, який займався встановленням каменя на честь Ніла Хасевича, його демонтували й перенесли у розташований поряд краєзнавчий музей, де він поки що зберігатиметься.

 

Читайте також