У Костополі знесуть 4 самовільно встановлені МАФи (ФОТО)

У Костополі знесуть споруди, які були встановлені самовільно та без необхідних дозволів.

Повідомляють у Костопільській міській раді.

Відділ інспекції з благоустрою управління інфраструктури Костопільської міської ради встановив факти функціонування у центрі міста 4 тимчасових споруд без дозволів на право займатися таким видом діяльності: альтанка біля «Готелика», дві кав’ярні Barkas та вагончик перед «Кристалом».

Суб’єктів господарювання зобов’язали виготовити паспорти прив’язки, однак цей припис виконано не було. Пізніше кількох власників неодноразово штрафували за порушення Правил благоустрою Костопільської громади, а саме вимог щодо розміщення та утримання малих архітектурних форм та тимчасових споруд. Лише один власник згаданих об’єктів звертався за дозволом, але через порушення умов розташування йому відмовили.

У червні відбулося виїзне засідання комісії щодо звільнення території громади від незаконно встановлених тимчасових споруд: альтанки біля «Готелика» (вул.Нова), двох пересувних кав’ярень Barkas (біля «Сільпо» та біля «Кристалу») та вагончика перед «Кристалом».

«Комісія склала акт, в якому зобов’язує власників у встановлені терміни демонтувати споруди. Якщо вони цього не зроблять, рішення про примусовий демонтаж буде винесено на засідання виконавчого комітету Костопільської міськради», - пояснив начальник відділу інспекції з благоустрою управління інфраструктури міськради Ігор Хомич.

У такому разі знімати споруди та вивозити на зберігання буде КП «Костопількомунсервіс» КМР, за що власникам виставлять рахунки.