У Квасилові помітили державний символ біля каналізації: що кажуть у поліції

У Квасилові між жителями виникли дискусії щодо інциденту, який стався цими вихідними. Зокрема, у День Державного Герба біля каналізаційного колодязя помітили декоративний камінь із гербом та прапором. Раніше камінь прикрашав клумбу на території місцевого приватного підприємця.

Вочевидь, камінь вирішили перенести з клумби тимчасово. Однак, обране для нього місце влаштувало не всіх.

Журналісти "Рівне Медіа" поцікавились у правоохоронців, що відомо про даний випадок.

Зокрема, за даними відділу комунікації поліції Рівненської області, факт наруги над державними символами у Рівненській громаді не підтвердився.

Як повідомила речниця ГУНП Юлія Мозоль, 19 лютого близько 16 години на спецілінію 102 звернулась староста селища Квасилів. За її словами, на вулиці Волинських Чехів на інсталяції біля кав’ярні було вчинено наругу над державними символами: прапором та гербом України.

"Поліцейські відділення №1 (м.Рівне) за результатами проведеної перевірки з’ясували, що працівники закладу за вказівкою керівництва із прилеглої території перенесли на декілька метрів встановлений там камінь, на якому облаштована інсталяція із державною символікою, для виконання робіт із благоустрою території. Конструкцію не розбили, не знищили: факт наруги над державними символами не підтвердився", - зазначають у поліції.

Староста селища Віта Кисільова зазначає у мережі, що до неї з проханням дозволити встановити декоративний камінь ніхто не звертався. Ці дії, за її словами, були самовільними.

"Так, не розбили, не знищили і, за інформацією поліції, наруги над державним символом не вчинили. З точки зору моралі, я згідна з квасилівчанами, які вважають дії підприємця неповагою до Державного Герба. Тому зазначаю, що неповагу до державних символів України можна розцінювати як неповагу до власної держави, українського народу та національних традицій. Як посадова особа, я обов'язково зустрінуся з підприємцями і обговорю ситуацію в законодавчому аспекті", - прокоментувала Віта Кисільова.