У лікарні Рівного з`явилося надсучасне обладнання для діагностики ЛОР-органів

Амбулаторно-поліклінічне відділення Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка отримало надсучасну діагностичну ендоскопічну ЛОР-систему для обстеження пацієнтів.

Про це повідомили на сайті медзакладу.

Обладнання закупили після перемоги проєкту в четвертому Конкурсі внутрішніх грантів.

Воно дозволяє максимально якісно й ефективно проводити діагностику захворювань ЛОР-органів, зокрема отоскопію, риноскопію та непряму ларингоскопію.

"Адже всі три органи взаємопов’язані та потребують комплексного обстеження для встановлення точного діагнозу та призначення подальшого лікування", - уточнюють у лікарні.

Установка має ендоскопічну камеру, два ендоскопи з різними оптичними кутами – 70° (огляд гортані) та 0° (огляд носової порожнини та вуха) і монітор, на який виводиться зображення, що дозволяє лікарям побачити те, що неможливо під час звичайного огляду. Окрім того, обладнання дозволяє записувати відео чи робити фото, аби в процесі  лікування чи після його завершення порівнювати динаміку й контролювати стан пацієнта.

У лікарні нагадали, що Конкурс внутрішніх грантів - це можливість кожного працівника (від молодшого медичного персоналу до керівництва) проявити свій потенціал, представити власне бачення покращення роботи установи.

Читайте також