У лісі біля Костополя загадково зник чоловік: його шукають вже тиждень

34-річний мешканець Костопільського району ще минулого тижня пішов у ліс по гриби і досі не повернувся додому. Пошуки чоловіка організував його менший брат. Він разом зі своїми односельчанами «прочісують» лісові масиви між селами Данчиміст і Рокитне. Саме у тій місцевості зник чоловік.

– Шукають всі ті, кого я назбираю. Поки що ні поліція, ні рятувальники нам не допомагають. Мати сьогодні знову поїхала у райвідділ поліції. Наскільки я зрозумів, вони тільки реєструють заяву, – розповів брат зниклого Микола.

Чоловік зазначив, що його брат відправився до лісу по гриби не один, а з двома товаришами. Додає, що у пошуках вони не допомагають, але показали місце, де загубили свого односельчанина.

Відомо, що у зниклого є проблеми зі здоров’ям. Раніше він переніс епілептичний напад.

– Я вже «зчесав» ліс повністю. Вчора його шукали 12 людей, «обчесали» все, що тільки можна було. Сьогодні знову зібрав людей, знайшов транспорт і шукаємо далі. Бо його вже тиждень немає. У брата є деякі проблеми зі здоров’ям. Може його «глюкануло» – дай він погнав. До вечора він на зв’язок ще виходив, поки батарея не сіла, – додав брат.

Прикмети зниклого: на вигляд 35-37 років, худорляве обличчя. Був одягнений у чорну куртку, сірі джинси та військові берці.

У Нацполіції Рівненщини повідомили, що заяву про зникнення чоловіка сьогодні вже зареєстрували. Наразі встановлюються усі обставини інциденту. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 115 "Умисне вбивство" (стандартна процедура у таких випадках - ред.) з додатковою кваліфікацією – "зниклий безвісти".

Читайте також