У ліцеї на Березнівщині відкрили пам`ятні дошки на честь двох полеглих Героїв-випускників

У Моквинському ліцеї на Березнівщині відкрили меморіальні дошки в пам’ять про загиблих Героїв України – Сергія Харчука та Сергія Савтири.

Про це повідомили в Березнівській міській раді.

Відкриття пам'ятних дошок відбулося 17 жовтня.

Харчук Сергій Олександрович народився 9 травня 1976 року в селі Моквин. Із серпня 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ головним сержантом, гранатометником. Загинув Захисник 23 лютого 2024 року, перебуваючи на військовій службі в Донецькій області.

Савтира Сергій Миколайович народився 28 січня 1974 року в селі Моквин. У жовтні 2022 року був призваний на військову службу. Сергій мав звання старшого лейтенанта й після навчання у Львівській академії сухопутних військ у підрозділі інженерно-саперні війська був призначений офіцером резерву взводу резерву офіцерського складу. Серце Захисника зупинилося 16 січня 2023 року при виконанні обов’язків військової служби.

Почесне право відкрити дошки пам’яті було надано близьким родичам Героїв: матері Сергія Харчука - Софії Адамівні та дружині - Наталії Олексадрівні, дітям Сергія Савтири – сину Олександру та доньці Анні.

Зі словами скорботи та шани до присутніх звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, дружина Сергія Харчука - Наталія, сестра Сергія Савтири – Ірина Сєрова. Освятив меморіальні дошки настоятель Свято-Михайлівського храму села Моквин отець Борис. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до дошок пам’яті присутні вшанували пам’ять Героїв.