У ліцеї на Рівненщині частково обвалилася стіна: відома причина

У Гощанському академічному ліцеї обвалилася частина стіни. 

Про це у Фейсбук повідомила директорка закладу Маріанна Хрипа. 

За її словами, через аварійну ситуацію заклад змінив формат навчання на дистанційний. 

Про відновлення освітнього процесу в очному режимі повідомлять після ремонтних робіт. 

Тим часом, як повідомив голова Гощанської громади МИкола Панчук, причиною став прогрес тріщини у фасаді будівлі. За його словами, ніхто з працівників та учнів не постраждав, оскільки обвал стався в неробочий час.

- Ситуація – серйозний виклик для громади. Ще наприкінці минулого року під час сесії селищної ради було виділено кошти на розробку проєктно-кошторисної документації. Вона передбачає виконання певного комплексу робіт для укріплення фундаменту та капітального ремонту будівлі ліцею. Наразі вже проведені всі необхідні обстеження, але дощова погода, яку ми спостерігали останнім часом, прискорила процес руйнації. З огляду на це ми мобілізували всі необхідні ресурси для швидшого реагування, зустрічаємося з проектантами та інженерами, - пише Микола Панчук. 

Він додав, що фахівці проведуть термінове обствеження будівлі, що оцінити обсяги пошкоджень і розпочати ремонтні роботи.

- Їхні висновки допоможуть нам визначити першочергові заходи для проведення ремонтних робіт.

Безпека наших дітей та працівників закладу залишається головним пріоритетом. На час ремонтних робіт буде організовано безпечні умови навчання і ми докладемо максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення навчального процесу, - зазначив голова громади. 

Читайте також