У магазинах Рівного чоловікам вручали повістки: комісар прокоментував ситуацію

Нещодавно у Рівному в популярних магазинах помітили співробітників військкомату. Люди у формі зупиняли чоловіків призовного віку та цікавились документами.

Комісар Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Ярмошевич розповів журналістам "Радіо Трек", що такі дії є звичайним оповіщенням населення.

"Чоловікам вручають повістки. Вони мають з’явитися у військкомат, уточнити особисті дані, пройти медкомісію. З’явитися у військкомат, ще не означає, що вас одразу відправлять воювати. Це хибна думка.

Наразі формуємо резерв з чоловіків які проходили службу у ЗСУ до 2014 року, або мають досвід АТО/ООС", - каже пан Ярмошевич.

За його словами, поширення у соцмережах повідомлення про початок третьої хвилі мобілізації, коли призову підлягають випускники військових кафедр – не відповідає дійсності.

Наразі триває загальна мобілізація, яка стосується усіх військовозобов'язаних чоловіків. Залежно від їхнього військового досвіду чи спеціальності відбувається накопичення військового резерву.

Читайте також