У місті на Рівненщині передумали відкривати ринки

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Вараші прийняла рішення утриматися від відновлення роботи ринків у місті атомників. Принаймні поки що. Про це інформує спільнота "Наш Вараш" у Фейсбук.

Як наголосили присутні на засіданні медики, постанова головного санітарного лікаря, що стосується відкриття ринків – це рекомендація, а не пряма вказівка чи дозвіл. Крім того, цей документ називає досить жорсткі умови, за яких можливо відновити роботу ринків, тож навряд чи вдасться так організувати роботу ринків у Вараші, щоб виконати всі ті умови, прописані в постанові.

Зокрема, згідно з документом, працювати можуть лише ті ринки, які мають зареєстрованого оператора ринку харчових продуктів.

Ще одна умова - дотримування розрахунку «одна людина на 20 квадратних метрів торговельної площі». Покупці повинні триматися на відстані один від одного не менше 1,5 метра, а ринках вихідного дня відстань між місцями торгівлі повинна становити щонайменше 3 метри.

Для контролю за виконанням усіх поставлених обмежень потрібно буде чимало поліцейських, представників контролюючих інстанцій, санітарних служб, а їх у Вараші й так недостатньо, - зазначили члени комісії.

Разом з тим, як повідомили в департаменті економічного розвитку та торгівлі Рівненської ОДА, на Рівненщині посилюють контроль за цінами у супермаркетах – відучора РОДА разом з місцевими управліннями Держпродспоживслужби та статистики фіксує ціни на соціальні товари.

Читайте також