У національному парку на Рівненщині помітили "українського колібрі" (ВІДЕО)

Ілюстративне фото

На території Нобельського національного природного парку цьогоріч вперше помітили незвичний вид метеликів, який асоціюється у багатьох з пташечкою колібрі.

Про це повідомили на сторінці парку у Фейсбуці.

"У живій природі колібрі зустрічаються виключно в Америці. Але якщо вам доводилося бачити істоту, що літала над квітками, зовні подібну на маленьку колібрі, то це міг бути метелик – язикан звичайний. Цього року вперше облікований на території Нобельського НПП", - йдеться у повідомленні.

Цей метелик живиться нектаром, зависаючи біля квітів. Розмах його крил досягає 5 сантиметрів, а махає він ними так швидко, що їх важко розгледіти. За секунду язикан звичайний робить 70 помахів крилами. Може розвивати швидкість до 80 км/год.

На метелика він мало схожий, адже має масивне тіло та ще й його черевце закінчується пензликом, що зовні нагадує хвіст птаха. Саме тому він асоціюється з колібрі.

Повиснувши в польоті над квіткою, язикан висовує свій довгий хоботок, який за розмірами навіть перевищує довжину самого метелика, і живиться нектаром. При чому апетит у нього немаленький. Метелик вагою 0,3 грама, з’їдає 0,5 грам нектару, тобто в 1,5 рази більше власної ваги.