"Навіть чорниця зацвіла на початку квітня": якою була весна в нацпарку на Рівненщині (ФОТО)

Працівники Національного природного парку "Пуща Радзівіла" підбили погодні підсумки весни й розповіли, яким був цей період на території НПП. Окрім того, вони поділилися неймовірними світлинами, які свідчать про те, що цьогорічна весна в "Пущі Радзівіла" була навдивовижу красивою та мальовничою.

Коли настав березень, снігу вже не було, і в парку «Пуща Радзівіла» повсюдно відчувався подих весни. Так, ще вряди-годи сніг укривав землю, нагадував про себе "в товаристві" з дощем; ще траплялися нічні та ранкові заморозки, але, попри все, березень не був зимовим. Температура повітря вдень у березні жодного разу не була мінусовою, а останні дні першого весняного місяця взагалі були дуже теплими – стовпчик термометра перетнув позначку в 20°C. За достатньої кількості опадів денна температура повітря в цьому місяці коливалася в межах +3°C…+23°C.

Початок квітня, як і кінець березня, виявився аномально теплим. Високі температури були нетиповими для цього періоду року. Усе в парку розквітло напрочуд рано, навіть чорниця зацвіла на початку квітня. Але постійно так не було. Денна температура у квітні коливалася від +9°C до +25°C. Третина квітневих днів пройшла з дощем.

Травень, як і зазвичай, був теплішим за попередні весняні місяці. Середня денна температура цього місяця становила +21°C. Нечасті, трохи запізнілі травневі дощі з грозами не були затяжними.

Читайте також