У "Острозькій академії" відбулась «Family meeting»

У Національному університеті «Острозька академія» 21 грудня відбулася перша загальноакадемічна зустріч спільноти – «Family meeting» з ініціативи Братства спудеїв та ректорату НаУОА.

Серед запрошених гостей – заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний, координатор студентських організацій Українського католицького університету Дмитро Наконечний, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Гемберг, project-manager організації «House of Europe», експертка з культурної спадщини в «Українському культурному фонді», випускниця НаУОА Юлія Філіп’єва, HR-менеджер компанії «SoftServe», випускниця НаУОА Олеся Бендюк та інші.

«Я вважаю, такі заходи є хорошою ідеєю для об’єднання академічної спільноти. Братство - це той студентський орган, який повинен організовувати злагоджену комунікацію студентів та випускників. Під час зустрічі ми мали розмову щодо асоціації випускників, її діяльності та перспектив. Також обговорили менторські програми для студентів, ідею стипендій для випускників та наше стратегічне планування», – розповів Голова Братства спудеїв Богдан Михальчук.

Під час зустрічі відбулася дискусійна панель «Вплив стейкголдерів на розвиток Острозької академії та вищої освіти в цілому», яку модерувала помічник ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Юлія Шулик. Учасники обговорили питання важливості працевлаштування, відповідальності критичного мислення, відтік української молоді на навчання за кордоном та методи унеможливлення цієї проблеми.

«Я вдячний організаторам зустрічі за запрошення. Приємно, що студенти готові дискутувати та отримати зворотній зв’язок від випускників. Абсолютно впевнений, що Острозька академія дає якісну освіту. Уважаю, що варто постійно шукати у чомусь новому. Адже наш університет – це хороша платформа для експериментів», – поділився випускник НаУОА 2013 року Віктор Артеменко.

Окрім цього, на заході виступив Єгор Стадний, який у своєму виступі закцентував увагу на сучасні виклики, що стоять перед українськими ЗВО та детально розповів про алгоритм вишів фінансування.

«Нам вдалося встановити щільний зв’язок зі спільнотою викладачів, студентів та донести інформацію про зміни в галузі освіти. Також відповісти на питання, які можуть виникати при цьому», – зазначив заступник Міністра.

Наприкінці зустрічі Єгор Стадний вручив подяки від Міністерства освіти і науки України викладачам Острозької академії.

Крім цього, усі охочі мали можливість відвідати екскурсію новим корпусом Острозької академії та поспілкуватися з випускниками, викладачами, адміністрацією та ексголовами Братства спудеїв Національного університету «Острозька академія».

Пресслужба НаУ "Острозька академія"

Читайте також