У парку Рівного просять облаштувати спеціальний майданчик для вигулу собак

На сайті Рівненської міської ради зареєстровано одразу дві петиції, в яких рівняни просять міського голову облаштувати спеціальний майданчик для вигулу собак на території парку відпочинку "Хімік", що в мікрорайоні "Ювілейний".

Авторки петицій Людмила Вертелецька та Анна Андрійчук зазначають, що це необхідно для безпеки дiтей та уникнення конфлiктiв мiж мешканцями навколишніх будинків та власниками собак, які часто виникають через те, що собаки, які гуляють, де прийдеться, заважають спокійному відпочинку та прогулянкам людей з дітьми у парку. Переймаються, що чужі собаки без повідків і намордників можуть будь-якої миті кинутися на них чи їхніх дітей, адже поведінку тварини передбачити неможливо. Тим паче, що такі спеціально відведені місця для вигулу собак - вже давно нормальна практика в усіх цивілізованих країнах.

"Майданчик для вигулу собак - це огороджена територія в парку чи іншому місці, де власники можуть відпустити тварин з повідка та не боятись, що тварина завдасть шкоди іншим людям. Просимо облаштувати таку зону смітниками, лавками, освітленням та наявністю дерев для затінку. В свою чергу зобов'язуємось підтримувати порядок на новому майданчику, а в парках водити своїх улюбленців на повідку", - просить Людмила Вертелецька.

Якщо петиція набере 300 голосів від рівнян - вона потрапить на розгляд до міського голови Рівного Володимира Хомка, який і думатиме над можливістю реалізації цієї ініціативи. На голосування ще є 31 день.

Читайте також