У патрульній поліції Рівного прокоментували вчорашню погоню із бурштинщиком (ФОТО+ВІДЕО)

У Рівному на вулиці Гагаріна на виїзді з міста на Житинському кільці поліція "впіймала" водія з ознаками наркотичного сп'яніння, а у салоні його авто знайшли, ймовірно, бурштин.

Поліцейські під час патрулювання помітили автомобіль марки "BMW", який грубо порушував правила дорожнього руху, зокрема їхав по зустрічній смузі, ще поблизу Обарова - з іншого боку міста. Вимогу патрульних зупинитися водій проігнорував, натомість додав газу і почав тікати від правоохоронців.

«Автомобіль марки BMW грубо порушив ПДР на автодорозі Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, рухаючись по зустрічній смузі в напрямку Рівного та на законну вимогу поліцейських зупинитись не зреагував. Патрульні, увімкнувши проблискові маячки синього та червоного кольору, а також звуковий сигнал, розпочали переслідування.

Водій, рухаючись вулицею Соборною в центрі міста повернув на вулицю Міцкевича, далі на вул. Гагаріна і Уласа Самчука. При повороті ліворуч на вулицю Академіка Грушевського, даний транспортний засіб неодноразово грубо порушував правила дорожнього руху, а саме виїжджав на зустрічну смугу для руху. На перехресті вулиць Гагаріна, Костромська, Льонокомбінатівська цей транспортний засіб заблокували та зупинили. Водій спершу категорично відмовлявся виходити з автомобіля, але після неодноразового попередження про недопустимість протиправних дій, водій відчинив свій транспортний засіб. До водія застосували фізичну силу та спецзасіб "кайданки", - прокоментував командир батальйону УПП у Рівненській області Андрій Ліснічук.

На питання поліцейських про те, чи є в авто заборонені речі, він зазначив, що в багажнику є бурштин-сирець.

«Виїздом слідчо-оперативної групи в результаті огляду транспортного засобу було виявлено близько 2 кг каміння, зовні схожого на бурштин. Експертиза буде встановлювати, чи це дійсно бурштин. А також два цоколя від скляних лампочок ,  а також двох гривневу купюру, яка також  була скручена в трубочку, яка використовується для вживання наркотичних засобів. Лампочки були з характерними нашаруванням речовини білого кольору. Це свідчить про те, що вони швидше за все використовувалися для вживання наркотичних засобів», - додав Андрій Ліснічук.

Крім того, було складено відповідні адміністративні матеріали за невиконання вимоги про зупинку, а також адмінматеріали за ч. 1 ст.130, оскільки водій був з ознаками наркотичного сп’яніння.

До слова, водій 1996 року народження, житель одного з північних районів області. Для того, аби його зупинити знадобилося 5 екіпажів патрульних. 

Читайте також