У поліції назвали основні версії масштабної пожежі в монастирі на Рівненщині

12 квітня, в підсобних приміщеннях Свято-Успенського чоловічого монастиря в селі Липки Гощанського району сталась масштабна пожежа. Про це ми повідомляли тут: Під час служби на Рівненщині загорівся монастирРятувальники показали, як гасили пожежу в монастирі на Рівненщині (ФОТО, ВІДЕО).

Як сьогодні зазначили у поліції, згідно із актом, який надали рятувальники, попередня причина загоряння - необережне поводження з вогнем або коротке замикання електромережі.

Нагадаємо, в результаті пожежі повністю знищено 5 господарських підсобних приміщень, ще два – пошкоджено. У середині знаходились  техніка, дрова, паливно-мастильні матеріали та інше майно.

Наразі встановлюють суму завданих збитків. Поліцейські проводять огляд місця події. Також розпочато кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна, будуть проведені експертизи.

До слова, гасили загоряння 42 надзвичайники із Гощі, Корця і Рівного. Ще до приїзду вогнеборців вибухнуло п'ять двохсотлітрових ємностей з пальним. Тому полум'я швидко набирало обертів. Була серйозна загроза знищення вогнем складу, де зберігалися каністри та бочки з паливно-мастильними матеріалами.

Читайте також