У поліції назвали основні версії масштабної пожежі в монастирі на Рівненщині

12 квітня, в підсобних приміщеннях Свято-Успенського чоловічого монастиря в селі Липки Гощанського району сталась масштабна пожежа. Про це ми повідомляли тут: Під час служби на Рівненщині загорівся монастирРятувальники показали, як гасили пожежу в монастирі на Рівненщині (ФОТО, ВІДЕО).

Як сьогодні зазначили у поліції, згідно із актом, який надали рятувальники, попередня причина загоряння - необережне поводження з вогнем або коротке замикання електромережі.

Нагадаємо, в результаті пожежі повністю знищено 5 господарських підсобних приміщень, ще два – пошкоджено. У середині знаходились  техніка, дрова, паливно-мастильні матеріали та інше майно.

Наразі встановлюють суму завданих збитків. Поліцейські проводять огляд місця події. Також розпочато кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна, будуть проведені експертизи.

<> <> <>

До слова, гасили загоряння 42 надзвичайники із Гощі, Корця і Рівного. Ще до приїзду вогнеборців вибухнуло п'ять двохсотлітрових ємностей з пальним. Тому полум'я швидко набирало обертів. Була серйозна загроза знищення вогнем складу, де зберігалися каністри та бочки з паливно-мастильними матеріалами.