У поліції пояснили, чому сину директора Рівненської АЕС досі не оголосили підозру за смертельне побиття жінки

Станом на 24 червня сину директора Рівненської АЕС Євгену Павлишину досі не оголосили підозру у смертельному побитті жінки на базі відпочинку на Білому озері. 

Як пояснили у прес-службі поліції Суспільному, там чекають висновку судмедекспертизи. 

“Оскільки поліція діє у рамках закону та в межах повноважень, то для оголошення підозри мають бути вагомі підстави. У цьому випадку йдеться першочергово про судово-медичну експертизу, яка має встановити, чи є причинно-наслідковий зв’язок між побиттям на озері та смертю жінки через кілька днів у лікарні. Для цього потрібен висновок експерта”, - сказала речниця поліції області Марія Юстицька

Вона також зазначила, що експертиза може тривати від двох тижнів до місяця. Причетного до побиття жінки вже допитали. Проте більше інформації, за її словами, не можуть розголошувати в інтересах слідства. 

Нагадаємо, інцидент на базі відпочинку на Білому озері стався 18 червня. За словами доньки потерпілої Олександри Гончар, її матір зробила зауваження чоловіку, який справляв природну потребу біля будиночка, де гостювала жінка. Після чого той зі словами "Та, ти знаєш. хто я такий?" накинувся на літню жінку із кулаками. 

У нападнику впізнали сина директора Рівненської АЕС Євгена Павлишина. 

Після того як жінка упала на землю, чоловік почав добивати жінку ногами. На допомогу потерпілій прибігла її дочка, але нападник побив  і її. Обидві жінки потрапили до лікарні. У поліці відкрили кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень. 

На ранок 22 червня 64-річна жителька Вараша померла. Як зазначили у поліції, розтин показав набряк головного мозку та кроволивив. 

Після цього справу перекваліфікували на “умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого”. Винному загрожує до десяти років позбавлення волі. 

Читайте також