У поліції розповіли, яку схему збуту наркотиків влаштували у колонії на Рівненщині (ФОТО)

До організації поставки та збуту наркотичних засобів засудженим причетні начальник одного з відділень колонії, кримінальний «авторитет» і двоє мешканців Рівненської та Львівської областей. Усім повідомлено про підозру. 

Канал постачання наркотичних засобів викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Хмельницькому, спільно з прокуратурою Рівненської області. В ході слідчо-оперативних заходів встановлені організатор та учасники злочинної діяльності. Канал постачання метадону та бупренорфіну до виправної колонії організував кримінальний «авторитет», який наразі відбуває покарання в держустанові. До діяльності залучив начальника одного з відділень колонії та двох мешканців Рівненської і Львівської областей.

Безпосередньо мешканка Львівщини займалася придбанням, пакуванням наркотичних засобів, маскуючи їх під предмети повсякденного вжитку, та відвозила пакунки в Рівненську область або передавала поштою. Мешканець Рівненщини відповідав за передачу «товару» працівникові установи, котрий забезпечував безперешкодне потрапляння наркотиків до виправної колонії для подальшого збуту засудженим.

У середу, 8 липня, правоохоронці за участю спецпідрозділу патрульної поліції ТОР провели санкціоновані обшуки у приміщенні виправної колонії, камерах засуджених, причетних до злочинної діяльності, та за місцями мешкання зловмисників. За результатами заходів вилучено наркотичні засоби та вогнепальну зброю.

Начальника одного з відділень виправної колонії і ще двох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Трьом затриманим і кримінальному «авторитету» вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307  (незаконне зберігання, перевезення та збут наркотичних речовин у місця позбавлення волі, повторно за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи для встановлення всіх осіб, причетних до незаконного постачання та збуту наркотичних засобів до виправної колонії.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 

Читайте також