У полоні росіян після виходу з "Азовсталі" перебуває прикордонник з Острога

"Азовсталь" стала місцем спільної боротьби кожного захисника, який має відношення до військової справи. Окрім, "Азову", морпіхів та НГУ, мужньо боронили місто - прикордонники. Серед списків тих, хто у травні потрапив у полон, є і наш земляк - Олександр з Острога. 

Історію цього Героя розповіла дружина для видання Горинь.інфо.

«З 24 лютого після повномасштабного вторгнення російської федерації Олександр перебував у місті-герої Маріуполь, де першим з честю зустрів ворога та гідно тримав оборону міста! І готовий був стояти до кінця. Але усі ми знаємо, що наших ГЕРОЇВ вирішили «евакуювати» у колонію в населений пункт Оленівка, з подальшим поверненням на підконтрольну територію Україні! Проте,вже понад 4 місяці Олександр перебуває в полоні без достатньої кількості їжі, води, теплих речей, без зв’язку з рідними та належного медичного лікування», – розповіла дружина військового.

Олександр свідомо обрав професію військового. У 2002 році вступив у Острозький військовий ліцей (сьогодні – Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог імені Костянтина Івановича Острозького Рівненської обласної ради ), де був найкращим з найкращих. Після закінчення ліцею продовжив навчання у Хмельницькій Національній Академії державної прикордонної служби України, де також виділявся своєю ерудованістю серед усіх курсантів. Отримавши червоний диплом, став на захист кордонів України та захищав кожен сантиметр рідної землі.

Нещодавнє повернення частини захисників Маріуполя вселяє в нас надію, що переговорний процес триває й наші хоробрі та нескорені воїни невдовзі повернуться додому.

«Уся Україна, рідні, друзі, побратими та знайомі переживають нестерпний біль у невідомості в якому стані, та де перебуває наш захисник. Ми просимо допомогти у звільненні Олександра з ворожого полону та поверненні його додому. Він усім серцем любить Україну та очікує і заслуговує такої ж любові до себе!» – наголосила дружина полоненого острожанина.

 

Читайте також