У повітря над Рівненщиною потрапило майже 10 тис тонн забруднюючих речовин

Фото - Уніан

Минулого року від стаціонарних джерел забруднення у повітряний басейн Рівненщини потрапило 9,9 тисяч тонн забруднюючих речовин, що на 0,8 тисяч тонн, або на 8,5% більше, ніж у попередньому році. Про це інформують в управлінні статистики області.

У сумарній кількості забруднюючих речовин викиди оксиду азоту та метану, які належать до парникових газів, становили відповідно 1,4 тис. т та 0,6 тис. т. Крім того, в атмосферу було викинуто 2,1 млн. т діоксиду вуглецю, що в 1,5 рази більше, ніж у 2018 році.

У 2019 році підприємствам, організаціям, установам області за забруднення навколишнього природного середовища пред’явлено екологічного податку у розмірі 39 млн. грн, у т.ч. 23,8 млн.грн – за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, 9,3 млн.грн – за розміщення відходів у спеціально відведених місцях чи об’єктах, 5,9 млн.грн – за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти.

Сума фактично сплаченого екологічного податку та штрафних санкцій за порушення природоохоронного законодавства становила 42,2 млн.грн.

Читайте також