У прикордонних областях вводять жорсткі обмеження на пересування: чого чекати мешканцям Рівненщини?

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

Чотири області України, Закарпатська, Волинська, Львівська та Чернівецька, ввели обмеження на пересування своїх мешканців протягом найближчих вихідних. Журналісти поцікавилися у заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, чи можуть такі обмеження запровадити на Рівненщині.

– Є така рекомендація. Вона прийнята на виконання рішення державної комісії ТЕБ і НС. Рекомендовано областям, які прикордонні, розпочати таку процедуру. Рівненська область наразі не потрапляє в перелік тих областей, де вводяться подібні обмеження. Але ми будемо готові ввести такі обмеження, в залежності від того як державна комісія буде оцінювати в цілому ситуацію по Україні і областям, – додав Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, режим максимального обмеження пересування передбачає низку жорстких заборон. Зокрема, мешканців просять не виходити з дому з 13:00 суботи до 6:00 понеділка. Людям порадили заздалегідь запастися продуктами. За дотриманням вимог слідкуватимуть представники Нацполіції та Нацгвардії, а порушників каратимуть штрафами.

Читайте також