У районі на Рівненщині не виявили нелегальних працівників

фото - Фейсбук

Демидівська районна робоча група комісійно обстежила підприємців – нелегальних працівників не виявлено, пише Управління Держпраці у Рівненській області

В Демидівській райдержадміністрації відбулося чергове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Участь у засіданні взяв головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області Григорій Пасєка.

Окреслюючи актуальність поставлених перед робочою групою завдань, голова райдержадміністрації Богдан Левшенюк наголосив на важливості приділення особливої уваги легалізації ринку праці.

Робоча група провела комісійні обстеження у Демидівці, селах Дубляни та Лішня. Превентивним моніторингом на предмет оформлення трудових відносин з найманими працівниками було охоплено 8 фізичних осіб – підприємців. Члени групи, відповідно до своїх посадових обов’язків, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з підприємцями та працівниками щодо необхідності дотримання норм трудового законодавства, розповіли про ризики незадекларованої праці.

Читайте також