У Рівне привезли Вифлиємський вогонь

Фото - Рівне1
Сьогодні, 19 грудня, до Рівного прибули більше п'ятдесяти пластунів з області за вогнем миру, повідомляє Рівне1. 

Вогонь миру, який передали Свято-Покровському собору пластуни зустріли піснею. Вогонь миру передасть в усі куточки нашої області архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. 

Нагадаємо, «Вифлеємський Вогонь Миру» — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту. Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.Щороку пластуни переберають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Читайте також