У Рівненській області депутат привласнив майже 2,7 млн бюджетних коштів

На Рівненщині СБУ впіймала депутата районної ради на розкраданні бюджетних коштів. За інформацією Служби безпеки України у Рівненській області чиновник присвоїв мільйони гривень під час ремонту доріг державного значення.

Оперативники спецслужби встановили, що депутат Сарненської районної ради є власником будівельної компанії. У 2017 році його фірма уклала угоду із Службою автомобільних доріг Рівненщини на здійснення поточного ремонту доріг регіону. Цей проект обійшовся державному бюджету у 29 мільйонів гривень.

Депутат та керівник його будівельної компанії під час виконання ремонтних робіт завищили їх вартість. Підрядники, зокрема, підробляли та вносили недостовірні дані в акти транспортних послуг, товарно-транспортні накладні щодо кількості перевезеної продукції.  

Таким чином було привласнено майже 10% бюджетних коштів, виділених на проект. За висновками будівельно-технічних експертиз, через їхні протиправні дії бюджету завдано збитки на 2,7 мільйона гривень.

Було проведено 13 обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження та вилучили понад 800 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, документи, носії інформації із доказами протиправної діяльності. Суд наклав арешт на власне і комерційне майно та автотранспорт зловмисників.

Депутату Сарненської районної ради та його спільнику в межах кримінального провадження оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, які спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Читайте також