У Рівненській області кінець вересня буде "з погодним позитивом"

У Рівненській області кінець першого осіннього місяця цьогоріч буде "з погодним позитивом" — так підсумувала завершення вересня синоптикиня першої категорії обласного Рівненського гідрометцентру Ніна Мороз.

Про це повідомляють у Суспільному.

За прогнозами синоптикині, до 30 вересня нічних заморозків на Рівненщині не буде, а денні температури сягатимуть майже 20 градусів тепла.

З 26 вересня в область з південного заходу переміщується атмосферний фронт. Тож ближче до вечора та в ніч на 27 вересня по області можливий дощ та слабкий туман зранку, зазначила Ніна Мороз.

"На 27 вересня вдень — теж часом дощ очікується. А температура буде комфортна, якщо зважати на попередні, більш низькі, температури. Вночі буде 7-12 градусів і 11-16 градусів  вдень", — сказала синоптикиня.

За прогнозом Ніни Мороз, у середу, 28 вересня буде невеликий дощ, вночі 5-10 градусів тепла, вдень — 11-16 градусів.

"А от уже четвер-п'ятниця — більш комфортні дні в погодному розумінні будуть. Без опадів. Можливо, в окремих районах і випадатиме слабенький дощ, але, думаю, він не зіпсує загальної погодної картини. Ранок четверга буде трішечки прохолодним — 3-8 градусів , вдень — 14-19 градусів ", — зауважила Ніна Мороз.

30 вересня нічні температури піднімуться до 7-12 градусів  тепла, а вдень повітря прогріється до 20 градусів тепла.

“На такій більш-менш мажорній ноті в погоді вересень закінчить своє існування. У перші дні жовтня ми очікуємо переміщення з заходу циклону і атмосферних фронтів. Так що у перші вихідні жовтня буде дощити, а температурні показники в межах 12-17 градусів  максимально”, — повідомила Ніна Мороз.

Щодо так званого "бабиного літа", тепла та сухої погоди -  на Рівненщині за прогнозами синоптиків його поки не очікується.

Читайте також