У Рівненській області на птахофермі розміщені інкубатори, яких у світі - одиниці

У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму, де розміщені інкубатори, яких у світі - одиниці.

Про це повідомляють у Рівненській РДА.

У Гощі на птахофермі використовують високотехнологічний цех з інкубації яєць, який має потужність одноразової закладки в 57 тисяч яєць. Для цього підприємство придбало обладнання бельгійського виробництва.

Процес інкубації яєць є повністю автоматизований: спеціальні датчики зчитують інформацію зі шкарлупи після цього щодві години яйця змінюють кут нахилу. Також є обладнання для відновлення функцій фертильності, інкубатори для вакцинації курчат, спецавтомобілі для їх перевезення.

«Виробництво повністю передбачуване. Таких інкубаторів у світі – одиниці. Ми і екскурсії влаштовуємо для іноземців», - розповідає власник підприємства Олег Гривківський.

Річна потужність цього обладнання становить понад 6 млн курчат, що повністю забезпечує потреби господарств підприємства у молодняку птиці. Окрім того, товариство реалізовує курчат бройлера іншим птахопідприємствам області. Нині у планах компанії – розширити свої потужності з виробництва бройлерів.

ТОВ «Хайчікен» входить до групи компаній «Полісяночка», у складі якого працює п’ять підприємств у Рівненському районі. Спеціалізуються на рослинництві, комбікормах, птахівництві. Таким чином компанія налаштувала замкнутий цикл виробництва.

Нині на підприємстві триває процес повного переходу на тверде паливо. З весни розпочали виготовляти пелети для власних потреб.

 

Читайте також