У Рівненській області оголосили надзвичайну пожежну небезпеку

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Фахівці Рівненського обласного центру з гідрометеорології повідомили про те, що в регіоні найближчі три дні переважатиме надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу. 

Надзвичайна небезпека буде 8-го,9-го, та 10-го липня. 

Рятувальники області закликають дотримуватись правил пожежної безпеки під час перебування в лісах, парках, на відкритих територіях і не провокуйте виникнення пожеж в екосистемах.

"Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101»", - просять надзвичайники.

Заходи, які повинні проводитись у такому випадку:

  • Чергування на пожежних спостережних пунктах ведеться з 8-ї години ранку і до настання темряви.
  • Постійна команда ЛПС перебуває, якщо не задіяна на гасінні пожеж, що виникли раніше, у повній готовності до виїзду на місце їх виникнення. Наземне патрулювання може проводиться протягом усього світлого часу, а в найнебезпечніших місцях – цілодобово.
  • На допомогу залучаються лісопожежні бригади, а також збільшується чисельність команди за рахунок постійних робітників та інших працівників постійних лісокористувачів.
  • Командам ЛПС додатково надається техніка з основного виробництва (бульдозери, трактори з ґрунтообробним знаряддям, транспорт).
  • Окремі бригади зі складу команд (за умови збереження основних сил і засобів пожежогасіння в місцях постійного базування) зосереджуються, по змозі, ближче до пожежонебезпечних ділянок лісу. Авіапатрулювання проводиться триразово щоденно.

Читайте також