У Рівненській області військові медики врятували життя цивільних після ДТП

У підрозділах бригади територіальної оборони Рівненщини чимало воїнів із бойовим досвідом АТО та ООС. Є у військовому колективі й такі, які не брали до рук зброї раніше. Ігор — військовий медик, який поповнив лави Збройних Сил України одним із перших пів року тому. До цього у свої 48 років лікар майже половину свого життя рятував людей від смерті в кризових ситуаціях. Нині він захищає Україну на одному з напрямків уздовж кордону з білоруссю.

Про це повідомляє "АрміяInform".

"Серед пріоритетних завдань інструктора з тактичної медицини — навчання військовослужбовців, які за останні кілька місяців засвоїли не тільки застосування медичних аптечок, а й знайшли відповіді на головне питання — як врятувати від смертельних поранень своє життя та життя своїх побратимів", — розповідає Ігор.

В умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну першим завданням кожного українського військового є виживання під час ракетно-бомбових ударів, аби продовжити збройне протистояння сьогодні та перемогти завтра. 

"Під час навчань підрозділів з такмеду ми відпрацьовуємо різні сценарії, зосереджуємося на практичних діях. Важливо працювати над своїми навичками, бо знання можна здобути дистанційно, а в кризовій ситуації — дії дорівнюють не знанням, а рівню навичок".

Нещодавно в одному з населених пунктів Рівненщини бригада військових медиків опинилася поруч із місцем дорожньо-транспортної пригоди за участю цивільних осіб. Завдяки вправним діям військових життя трьох людей було врятовано, а потерпілих після надання першої медичної допомоги успішно доправлено до найближчого медичного закладу, де їхньому здоров’ю вже нічого не загрожує.

 

Читайте також