У Рівненській ОДА обговорювали питання забезпечення зв`язку під час блекаутів

Фото ілюстративне

На Рівненщині працюють над забезпеченням зв'язку під час блекаутів. Можливість додзвонитися до екстрених служб у разі відсутності електроенергії - украй важлива.

Про це йшлося під час наради в Рівненській ОДА із представниками мобільних операторів, ДСНС, поліції та екстреної медичної допомоги.

"Працюємо над забезпеченням вишок мобільного зв'язку максимальною кількістю альтернативних джерел живлення. Адже критично важливо мати доступ до голосового зв'язку в разі блекаутів. Це дозволить мешканцям викликати медиків, поліцію чи рятувальників", - сказав перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

До слова, за потреби в області розгорнуть мережу Пунктів незламності, кожен із яких оснащений речами та засобами першої необхідності. Там є можливість зарядити мобільний телефон і підключитися до wi-fi. Таких пунктів на Рівненщині налічується понад 400.

Окрім цього, як зазначив заступник голови РОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Терещенко, в умовах надзвичайних ситуацій жителі області зможуть звертатися й на гарячу лінію Рівненської ОДА (0800 500 078).