У Рівненській ОДА розповіли, коли відновлять рух міжміських маршруток та поїздів

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін повідомив, що Міністерство інфраструктури України розробило план відновлення регулярного міжміського транспортного сполучення – він відбуватиметься у три етапи.

Перший етап, ймовірно, розпочнеться 22 травня. Він передбачає запуск міських та приміських пасажирських перевезень у межах одного району. Відправитися у інші райони області рівняни зможуть з 29 травня.

– Другий етап може початися з 29 травня і він передбачає запуск внутрішньообласних перевезень, внутрішнього авіасполучення, а також вихід до 50% приміських поїздів. Також 42 поїздів далекої категорії прямування – «Інтерсіті» та «Нічний експрес». У західному напрямку планується 11 пар таких поїздів, – розповів Сергій Подолін.

З 9 червня в Україні передбачений запуск червня міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень. З 12 червня планується повний запуск приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також усіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Третій етап планують втілити у життя після завершення карантинних обмежень – тоді зможе виїхати увесь інший транспорт.

– Ці пропозиції опрацьовуються Міністерством інфраструктури, але Кабмін ще остаточного рішення по ним не прийняв. Будемо чекати інформацію, – додав перший заступник голови Рівненської ОДА.

Читайте також