У Рівненській ОДА відреагували на скарги працівників щодо відсутності масок на підприємствах області

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На Рівненщині працівники підприємства «ОДЕК» в Оржеві та «Любисток» у Рівному скаржаться на те, що керівництво не видає засобів захисту і погано організовує дотримання карантинних заходів під час роботи. У Рівненській ОДА перший заступник голови Сергій Подолін прокоментував ситуацію у Оржеві.

За його словами, він уже мав телефонну розмову з керівником підприємства Мироном Чернецьким, під час якої обговорювалось питання можливої скарги громадян.

«Щодо скринінг-контролю, в них дійсно є довезення своїм транспортом працівників. На підприємстві, наголошую, працює півтори тисячі людей. Наразі вони змінили систему. Якщо раніше на підприємстві був скринінг під час прибуття працівників, то на сьогодні - під час посадки з місць доставки людей транспортом. Я вважаю це логічним. Якщо людина з температурою, то її не потрібно окремо довозити – вона залишається в тому населеному пункті, де проживає. А далі, автобус з тими людьми, які мають нормальну температуру, курсують на підприємство», - прокоментував пан Подолін.

У скаргах йшлося і про те, що працівники самі забезпечують себе захисними масками.

«Що стосується наявності масок, вони існують. Єдине, що я наголосив керівнику, щоб він все таки здійснив ретельний аналіз сьогодні вранці, наскільки в нього проводяться карантинні заходи під час виробництва. У нас є порозуміння. Я думаю, що ситуація там стабільна. Якщо будуть додаткові скарги знову, тоді ми будемо звертатися до продслужби, і поліції по контролю заходів безпеки під час епідемії коронавірусу», - зазначив чиновник.

Що стосується підприємства «Любисток», за словами пана Подоліна,буде аналогічна реакція.Він особисто  тобто поспілкується з керівником.

«Якщо ми будемо задоволені результатами відповіді і промоніторимо ситуацію, яка є на підприємстві, то на цьому все закінчиться. Якщо будуть далі системні порушення, то будемо звертатися до Держпродслужби і поліції, які повинні реагувати», - наголосив заступник.

Читайте також