У Рівненському районі попрощалися із воїном, якого вбив ворожий дрон

Сьогодні Гощанська територіальна громада провела в останню дорогу воїна-захисника Юрія Галецького, який віддав найцінніше – своє життя - за свободу і незалежність держави.

Юрій Романович Галецький народився 20 лютого 1969 в селищі Гоща.

Після закінчення місцевої школи здобув освіту за спеціальністю "Регулювальник радіоапаратури та приладів" у Рівненському СПТУ №9. Згодом він продовжив освіту в Дніпропетровському радіоприладобудівному коледжі, де отримав спеціальність "радіотехнік".

Юрій мав багатий життєвий досвід. Він працював на Рівненському радіотехнічному заводі, в Укртелекомі, ТзОВ "Нова справа", ППФ "Котигорошко", Рівненському насіннєвому заводі. 

"Його працьовитість, відповідальність та організаторські здібності здобули йому повагу та шану серед колег", - повідомляють у Гощанській селищній раді.

Відчуваючи в серці патріотизм та любов до України, Юрій  у 2015 році пішов захищати незалежність України на Сході країни. Він брав участь у бойових діях на Луганщині та Донеччині, за що був нагороджений медаллю «Авдіївка.Промзона.Стояли на смерть» та знаком народної пошани «За поранення».

Коли 24 лютого 2022 року росія здійснила широкомасштабний наступ на Україну Юрій Романович  повернувся на службу. Мужньо захищав рідну землю від російського окупанта. 

Був водієм протитанкового взводу механізованого батальйону однієї з військових частин ЗСУ. Загинув Юрій 30 квітня в районі села Молодова Харківської області у результаті влучання дрона-камікадзе в автомобіль КАМАЗ.

З почестями поховали воїна на місцевому кладовищі в рідному селищі Гоща.

Читайте також